lauantai 20. heinäkuuta 2013

Hastings 2013: Mitä me tehtiin?

Aattelin tässä postauksessa kertoa meidän aktiviteeteista ja lyhemmistä retkistä. Suurkaupunkivierailuista saatte postausta myöhemmin : ) Jos esittelisin meidän kaikki aktiviteetit, tästä postauksesta tulisi kilometrin mittainen, joten esittelen teille vain hauskimmat ja parhaimmat, sekä muutaman muun retken joista mulla on muutama kuvakin :) 

29.6. Treasure Hunt

Treasure Hunt, eli aarteen metsästys oli aktiviteeteista ainakin se kaikkein hulluin ja myös mieleen painuvin. Tästä aktiviteetista ei oo kuvia, yksi video löytyy Kaisan kamerasta, mutta se nyt ei oo ihan julkasu kelpoinen, joten kirjoitan tästä hieman enemmän.  Meidät jaettiin ryhmiin, joissa kisattiin. Mun ryhmässä oli mun lisäksi suomalaisia Anni ja norjalaiset Alma ja Ida. Saatiin sitten lista käteen, jossa oli pitkä lista tehtäviä. Ensimmäisenä oli tehtävät joista sai vähiten pisteitä ja viimeisenä ne joista sai eniten. Ensimmäiset tehtävät olivat helppoja, tuo valkoinen kivi, Hastingsin kartta, Iso-Britannian lippu jne. Sitten alkoi hieman vaikenemaan ja loput tehtävistä olikin jo sellaisia, joissa täytyi löysätä kukkahattua ja antaa mennä. Lähettiin meidän porukan kanssa tavoittelemaan heti voittoa, joten aluksi lähettiin vaihtamaan vaatteet nurinpäin, saatiin siitä sitten jo 300 pinnaa, kun oltiin vaatteet nurinpäin koko aarteen metsästyksen ajan. Kaikkea muutakin hullua mahtui aarteen metsästykseen, esim. laulamista päällä seisoen, laulu- ja tanssiesityksen tekoa ja kaikkea muuta. No, olihan se aika hullua, mutta aivan sairaan hauskaa! 

1.7. Hastings Castle


1.7. Käytiin Hastings Castlessa. Kiivettiin ensin hirveä määrä portaita ylös vuorelle ja sieltä olikin sitten hienot maisemat alas rantaan ja merelle. Linnassa kiertelimme hetken ja katsoimme lyhyen "elokuvan" linnan historiasta. 

Hastings Castle

2.7. Smuggler's Adventure 

Seikkailimme pimeissä (ja suhteellisen ahtaissa) luolissa ja käytävissä, sekä kuuntelimme tarinoita, tosin itseäni taisi väsyttää niin paljon, että kuunteleminen jäi vähän vähemmälle.. 

2.7. Crazy Golf


Yhtenä iltana kävimme vapaavalinteisena aktiviteettina pelaamassa Crazy Golfia, pelasimme pienissä ryhmissä ja oli hauskaa. Kaiken huippuna oli se, etten jäänyt edes leikkimielisessä skabassamme viimeiseksi. :) 

3.7 Battle (Abbey) 


Menimme junalla Battleen, jossa kävimme aluksi yhdessä kävelemässä ympäriinsä ja sen jälkeen meillä oli vapaa-aikaa tehdä mitä halusimme. Battle oli todella mukavan tuntuinen paikka, siellä oli paljon linnunpelättimiä (kuva alla), joten meillä olikin sitten skaba, kuka bongaa ja kuvaa niitä eteenpäin. Luovutin kamerani Kaisalle, joka kuvasikin 20 eri pelätintä, silti voittamatta. :( 



4.7 Observatorio ja tiedekeskus


Täällä pääsi itse kokeilemaan kaiken näköistä, monet vertasivat paikkaa Heurekaan, ja kivaahan tuolla oli!
Vesivoimala
Tasapainolauta
4.7. Grillaus

Illalla grillasimme espanjalaisten kanssa Alexandra parkissa vaahtokarkkeja, opetimme myös norjalaisille suomea ja häädimme lokkeja. 


5.7. Blue Reef Aquarium


Blue Reef Aquariumissa kävimme ihastelemassa kaikennäköisiä kaloja ja muita veden alla eläviä otuksia. 



8.7. Rye 

Rye oli kaunis pieni paikka, jonne matkustimme Hastingsistä n. 10min junalla. Täällä meillä oli paljon vapaa-aikaa, jonka aikana kiertelimme aluksi vähäsen ja sen jälkeen tekemisen puutteessa kävimme tutustumaan brittiläiseen leikkipuistoon. Tais muut lapset ja niiden vanhemmat vähän katella, kun me tutustuttiin brittiläisen leikkipuiston antimiin, mutta ei se haittaa, hauskaa oli :) 


11.7 STS World Championship

Tästäkään aktiviteetista ei ole kuvia, muttei se haittaa. Pauliina kerto meille ennen ottelua, että meidän on pakko voittaa, sillä eihän me (suomalaiset ja norjalaiset) voida hävitä tanskalaisille. Pelattiin jonkin sortin tanskalaista pesäpalloa, ja voitte vaan arvata kuinka siinä kävi, kun vastassa oli tanskalaiset. Oli aika erilaista suomalaiseen pesäpalloon verrattuna, esim. paloja ei tullut ollenkaan vaan tuli miinuspisteitä jne. No, ei me sitten voitettu, vaikka kuinka yritettiinkin. Peli tais loppua tanskalaisille 47-10. 

STS Student Party

Student Partyt olivat aina kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin. Niihin kokoontuivat aina kaikki STS:n kielimatkalaiset. Partyt meni aina vähän miten meni.. Ekoissa partyissä kaikki ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, kun sain paniikkikohtauksen siellä diskossa. Mä en ihan tiiä, että mistä se paniikkijohtui, ehkä siitä että hirveen pieneen tilaan oli änkenyt hirvee määrä ihmisiä ja siellä oli aika huono ilma, mutta en voi tietää. Jätin sitten parit diskot ihan suosiolla välistä, tokavikaan diskoon lähdin sitten taas, paremmalla menestyksellä. Tälläkertaa selvisin siellä ilman paniikkikohtausta, vikoihin diskoihin menin sitten myös ja siellä pystyin jo hieman nauttimaankin siitä diskosta. :) 

16.7. Farewell Party


Farewell Partyt ei kyllä olleet mitkään juhlat. Oltiin yhdessä rannalla, syötiin herkkuja ja kirjotettiin tollaset positiivisuuslaput. Ilta päättyi yhteiskuvien ottoon ja lopuksi hyvästeihin. Suomalaisten kanssa lennettiin vielä samalla lennolla seuraavana päivänä, mutta norjalaiset näimme viimeisen kerran tuolla. 

Meidän huippuryhmä





2 kommenttia:

  1. Ei vitsi oli kiva postaus. Nli kielimatkat on alkanu kiinnostaa muaki, pitäis varmaa joskus itekki lähtee jos kielitaidot riittäis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kivasta kommentista :) Ei sil omal kielitaidol oo väliä, senhän takia kaikki kielimatkalle lähtee, että oppis kieltä ja sais uusia kokemuksia. :)

      Poista