sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Hastings 2013: Pää täynnä englantia

Varoitus: tämä postaus sisältää kännykällä otettuja kuvia

Kielimatkan suurin tarkoitus on oppia kieltä, tässä tapauksessa englantia. Ennen matkaa kirjoitin ainakin yhden postauksen jossa valitin surkeaa kielitaitoani ja toivoin, että tulen takaisin suomeen paremman kielitaidon kanssa. Okei, en ollut välttämättä surkea ennen lähtöä, mutta olin epävarma. Mietin päässäni jokaisen sanan ääntämistä, ja mietin kokoajan äännänkö oikein sanoja vai en, ja olin niin epävarma, etten sitten halunnut puhua mitään. Ja no, yhdessä asiassa olin oikeastikin surkea, kuullunymmärtämisessä. 

Mitä tehdä kielimatkan oppitunneilla kun ei ole mitään tekemistä?
Voi vaikka piirtää..
Kielimatkalla tähän asiaan tuli muutos, sillä elimme Hastingsissa, Iso-Britanniassa, jossa luonnollisesti kaikkialla puhuttiin englantia. Yhtäkkiä kaikki ohjeet annettiin englanniksi, piti itse kommunikoida englanniksi ja selvittää asioita englanniksi. Kuullunymmärtäminen parantui joka päivä, sillä sitä harjotettiin kokoajan ja joka paikassa. Yhtenä päivänä pystyin jo salakuuntelemaan bussissa, kun paikalliset juttelivat keskenään englanniksi ja ymmärsin kaiken. Yhtenä päivänä kävin lataamassa prepaidilleni lisää rahaa, esitin asiani selvästi, minua ymmärrettiin, minä ymmärsin ja osasin reagoida oikein. Pikkuhiljaa aloin saada selvää host-veljen puheesta, johon vaikutti todella vahva brittiaksentti. Noi tilanteet oli sellasia tilanteita missä tuli sellanen fiilis: "Hei, mähän osaan!"  Ja se oli ihan mahtavaa. Sanavarastoni ei hirveästi laajentunut kielimatkan aikana, mutta sain sitä, mitä kaipasin kipeästi, eli varmuutta. 

..tai pelata puhelimella..
... tai pelata kaverin kanssa laivanupotusta..

Yksi asia, mikä kuuluu kielimatkaan on oppitunnit. Meillä näitä oli  ma-pe 3h per päivä, joko aamu- tai iltapäivällä (paitsi ratsastusviikolla). Tunneista en saanut paljoa irti, sillä meidän ryhmässä oli tosi eritasoista porukkaa, ja tunnit pohjautuivat todella pitkälle teoria-asioihin. Päivää ennen ratsastusten alkamista kävimme hieman läpi hevossanastoa, mistä kyllä oli sitten apua ratsastaessa, mutta muuten en saanut tunneilta paljoa irti. 
No, ja sitten kun tunneissa ei ollut meidän mielestämme mitään ideaa, alettiin keksiä itse itsellemme tekemistä ja kerran se opettaja  sitten lopulta heitti meidät 5 kovaäänistä suomalaista ulos luokasta. Mutta itseasiassa, siellä luokan ulkopuolella oli paljon mukavampaa olla, ja ei se kovin vakavaa tainnut olla, koska se opettaja tuli kysymään meiltä pariinkin otteeseen, että onko kaikki hyvin. 

..tai ennustaa tulevaa..


..tai syödä eväitä..


..mutta sitten, kun teille annetaan jokin tehtävä, kannattaa
suorittaa se, ja teette muutenkin mitä tahansa, tehkää se
hiljaa, niin teitä ei heitetä luokan ulkopuolelle. XD


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti