tiistai 9. lokakuuta 2012

Eilisen ratsastus


Eilen, maanantaina olimme ratsastamassa. Oli tarkoitus että Annu olisi mennyt Neppiksellä, mutta Tanja olikin unohtanut kysyä sen omistajalta että voiko se tulla tunnille, joten Annu ottikin sitten Joken ja minä menin Pintuksella. Eli siis samat hevoset kuin viimeviikollakin. Haettiin sitten hepat puomeille, laitettiin ne valmiiksi ja otettiin samalla hieman kuvia. 




Tunnilla teimme töitä keskiympyrällä. Tehtiin asetuksia sisään, ulos ja mentiin aivan suoralla hevosella. Tehtiin myös ravissa ravilisäystä toinen puolisko ympyrästä ja toinen puolisko koottiin hevonen hitaaseen raviin. Käynnissä Pintus toimi hyvin. Kuunteli nätisti pohjetta ja asetukset tulivat helposti. Annulla oli alussa ongelmia Joken kanssa. Jokke kun on niin juntti kuin olla voi, ja sille tarvitsee olla aivan älyttömän tiukka. Mutta, kyllä Annukin alkoi löytää lopputuntia kohti Joken kanssa yhteistä säveltä. Ravissa asetukset eivät toimineet niin helposti. Pintus kun on sellainen hermoheikko ja hirveän reipas hevonen, jouduin pidättelemään sitä paljon, jotta ravi pysyi sopivan reippaana. Ravilisäys sujui meiltä helposti, mutta pidätteiden kanssa oli ongelmia, kyllä sieltä sitten onneksi saatiin sitä rauhallistakin ravia. Laukka sujui hyvin, nostossa tuli muutama kiitoraviaskel ennen laukkaa ja laukka oli todella vauhdikasta. Laukkojen myötä Pintus myös alkoi kuumeta ja pidätteitä joutui tekemään todella paljon, jotta vauhtia sai hitaammaksi. Annulla ja Jokella taas oli ongelmana se että vauhti puuttui. Mutta kyllä Annu ja Jokkekin saivat hyviä laukkapätkiä! 







Tunnin jälkeen meidän ei tarvinnut riisua hevosilta varusteita, koska opettajamme tyttö lähti ratsastamaan Pintuksella ja opettajamme lähti taluttelemaan Jokkea tielle. Pakkasimme siis tavaramme ja lähdimme kotiin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti