torstai 4. lokakuuta 2012

Koppoti, koppoti


En ookkaan nyt hetkeen kirjoitellut, joten aika paljon on taas tapahtunut, mutta ajattelin nyt aluksi kertoa maanantain ratsastustunnista.

Mentiin tallille tällä kertaa oikeasti ajoissa ja päätettiin sitten että vaihdoimme Annun kanssa päiksemme ratsuja. Aluksi ajatus oli että tästä ei kyllä tuu mitään, mutta kyllä siitä sitten tulikin..
Haettiin hepat talliin, laitettiin Jokke karsinaan ja Pintus siihen käytävälle. Pintus seisoi hoitamisen ajan tosi nätisti paikoillaan, kun taas Jokke sekoili ja oli hirveän rasittava. Sitä sai käskeä käskemisen jälkeen, eikä se siltikään oikeastaan kuunnellut. Suitsien laittaminenkin oli kuin katastrofi; hevonen vain pyöri ja nosti päätään ylös. Melkein meinasi mennä pinna sen hevosen kanssa! Onneksi sentään Pintus osasi käyttäytyä tosi nätisti, tamma antoi tehdä kaiken, kaviotkin nousivat niin helposti. On se mukava hevonen hoitaa!







Kun lopulta pääsimme selkään, huomasin että Pintus tuntui heti allani jotenkin tutulta ja kivalta hevoselta. Kai se vaan on niin että olen tottunut ratsastamaan enemmän tollasilla reippailla, hieman hermoheikoilla hevosilla enkä niinkään mukavuudenhaluisilla ja niin rauhallisilla hevosilla, mitä Jokke taas on.  Pintus kuunteli mua tunnilla tosi hyvin, saatiin välillä tosi hyviä pätkiä ja mulla oli itelläni kokoajan kiva fiilis. Pintus oli jotenkin tosi kevyt ratsastaa, viimeiset neljä viikkoa kun olin ratsastanut Jokella, niin rauhallisella ja mukavuudenhalusella hevosella.
Annullakin oli hieman alkuvaikeuksia, mutta Annu olikin taas ratsastanut viimeiset neljä viikkoa hevosella joka on niin herkkä ja reipas ratsastaa. Kyllä Annulla ja Jokellakin oli hyviä pätkiä, ja Jokke toimi lopputuntia kohti paremmin.

Mentiin pituushalkaisijalla ensin suoraa, sitten pohkeenväistöä käynnissä. Mentiin sitten harjoitusravia ja asetettiin pituushalkaisijalla ulos. Jokkekin taisi kulkea aika kivasti, vaikka Annulla aluksi olikin Joken kanssa hieman vaikeuksia. Tunnin jälkeen olin tosi tyytyväinen Pintukseen. Otimme sitten varusteet pois hevosilta, laitoimme ne karsinoihinsa ja lähdimme kotiin.



Kuvista taas kiitokset Kiialle!

 Tänään oli ihan normaali päivä, koulua kasista kolmeen. Sitten oon ollu kotona, ja kohta tarvis alkaa lukea huomista ruotsinkoetta varten. Aatella enää huominen ja ensviikko ja sitten on syysloma!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti